2 notari LEGALIZAU acte “PE OCHI FRUMOŞI”

descărcare-4

Doi notari publici din lista celor 11, suspectați că ar legalizat acte de stare civilă  false, pentru redobîndirea cetățeniei române, au fost audiați astăzi de procurori. Aceștia sunt cercetați în stare de libertate.

La birourile notariale ale acestora au fost depistate seturi de documente care au fost autentificate în lipsa persoanelor solicitante. Notarii sunt bănuiți de complicitate la confecționarea, deținerea și vînzarea documentelor oficiale false.

Deschide.md precizează că săptămîna trecută un grup de urmărire penală, alcătuit din 27 angajați ai poliției,  au depistat două grupări criminale care se ocupau de  perfectarea pașapoartelor false de redobîndire a cetățeniei române.  Neregularitățile au fost sesizate de autoritățile române, iar depistarea rețelei de falsificatori  a fost posibilă datorită colaborării dintre ministerul Justiției de la Chișinău și organele de drept din România. Datele au fost făcute publice de Lilian Levandovschi, şefului Secţiei urmărire penală, Lilian Levandovschi, în cadrul unei conferințe de presă.

După infiltrarea unui colaborator care a jucat rolul unui cetățean interesat de serviciile oferite de grupare și prelucrarea datelor de către un grup de anchetă, Procuratura Generala a inițiat cauze penale pe numele a  7 cetățeni din Republica Moldova și România. Două persoane sunt cercetate la moment în stare de libertate iar două se află în căutare generală.

Potrivit oamenilor legii, din schema frauduloasă ar face parte și 11 notari din Chișinău care au legalizat actele false. Aceștia au fost supuși unei  percheziții.

Grupările criminale îşi desfăşurau activitatea în municipiul Chişinău şi în zona de sud a ţării. Suspecții riscă pînă la 5 ani de pușcărie.

Leave a Reply