Ghimpu: Moldovanu şi Şalaru demişi de trădătorii reformatori

ghimpu
Afirmaţia a fost făcută de  preşedintele PL, Mihai Ghimpu la Publika.TV. Liberalul  susţine că viceprim-ministrul, Mihai Moldovanu şi ministrul Transporturilor, Anatol Şalaru au fost demişi din cauza “trădătorilor care se numesc reformatori”.
“Ei trebuie să reformeze PLDM, care dictează, dacă ei nu trădau, azi PLDM nu făcea ce face. Iată ce reforme ne aduc, cum văd ei reformarea partidului, cei care habar nu au. Ar fi foarte corect dacă s-ar numi de azi reformatorii PLDM”, a spus Ghimpu.
Potrivit lui Ghimpu, trădarea reformatorilor a întărit şi mai mult Partidul Liberal iar  noua fracţiune din Parlament nu este altceva decât frâna şi talaghirul PL.
“Nu îi va reuşi nici Moscovei să distrugă PL, nici dacă se uneşte cu Burkina Faso, iartă de ce sondajele arată că noi suntem pe primul loc. Faptul că AIE a activat timp de trei ani e graţie mie şi PL. Prima tentativă de a distruge PL a fost prin Hadârcă, deaorece prin el s-a vrut înaintarea unui proiect care prevedea eliminarea funcţiei de prim-vicepreşedinte al Parlamentului. Eu nu am permis să distrugă AIE şi lui Filat nu i-a rămas decât să distrugă el”, afirmă Mihai Ghimpu.
În cadrul aceleiaşi emisiuni, Ghimpu a mai declarat că liderul PLDM nu are de gând să formeze un Guvern şi nici să stea în umbră un an ca să meargă din urma lui Leancă. Liberalul afirmă că Filat are înţelegeri cu preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, ca după alegeri să facă o alianţă, o majoritate parlamentară pentru alegerea preşedintelui.
“Puterea e în mâna lui Filat şi la papuci, şi la unghii, şi la minte. Filat vrea anticipate. El nu vrea un nou Guvern, dar împuternicirile îi trebuiesc, deoarece nu poate sta numai să mănânce frigărui şi să bea bere, totuşi, jumătate de an nu e 45 de zile. El vrea să revină înapoi în scaunul lui Napoleon, că a înţeles că a murit el. Am avut un premier despot, care a dictat, a făcut ce a vrut el cu Fiscul, cu Vama, cu CNA, cu tot”, susţine liberalul.
În acelaşi context Ghimpu i-a sugerat preşedintelui Nicolae Timofti să-şi dea demisia pentru că face jocul PLDM şi de ruşine democraţia.

Leave a Reply