3 ANI DE ÎNCHISOARE pentru INFECTAREA UNEI MINORE cu virusul HIV

condamnat
poză simbol

Un bărbat a fost condamnat la trei ani de închisoare de instanța de judecată de la Tiraspol. Aceasta a confirmat vinovăția bărbatului în cazul infectării conștiente cu HIV-SIDA a unei minore, informează novostipmr.

După cum a fost stabilit în cadrul anchetei, în perioada septembrie 2011 – martie 2013 acesta închiria un apartament în orașul Tighina, unde se întâlnea periodic cu victima.

Chiar dacă știa încă din 2008 că este infectat cu virusul HIV-SIDA, bărbatul nu a anunțat tânăra despre acest fapt. Timp de aproape doi ani întreținând relații sexuale cu aceasta, fără a folosi metode de protecție.

Pe lângă aceasta, în urma expertizei medico-legale s-a constatat și faptul că bărbatul suferea de polinarcomanie (alcool, marihuana și clei ”Moment”)

Recent, instanța l-a condamnat pe acesta conform articolului 119, punct 3, Cod Penal al autoproclamatei Republici Autonome Transnistrene. Bărbatul a fost condamnat la 3 ani de închisoare, aceasta fiind cea mai blândă sancțiune prevăzută de articolul 119, Cod Penal, pentru o asemenea infracțiune.

Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, originar din Ungheni, nu este la prima încălcare a legislației pe teritoriul din stânga Nistrului.

Decizia este fără drept de atac și a intrat în vigoare la sfârșitul lunii trecute.

Leave a Reply