Abateri GRAVE depistate la stațiile de deservire tehnică

poză simbol
poză simbol

Şase agenți economici care prestează servicii de instalare a utilajului de gaz în sistemul de alimentare a vehiculelor activează cu abateri grave de la prevederile legislaţiei.

În rezultatul unui control, angajaţii Inspectorului Naţional de Patrulare au depistat că la aceste staţii de  deservire tehnică sunt angajaţi oameni care nu sunt calificaţi în domeniul instalării utilajelor de gaz, întreprinderile nu deţin toate autorizaţiile necesare eliberate de autorităţile cu atribuţii de supraveghere în domeniu.

De asemenea, au fost stabilite cazuri de instalare a utilajului de gaz la posesorii de vehicule care nu deţin permisiunea eliberată de către Inspectoratul auto de stat al Direcţiei supraveghere transport şi circulaţie rutieră a INP.

În urma încălcărilor depistate, au fost întocmite 5 prescripţii privind înlăturarea încălcărilor ce se referă la asigurarea securităţii circulaţiei rutiere care stabilesc cerinţele securităţii faţă de starea tehnică, modalitatea efectuării deservirii şi reparaţiei tehnice a vehiculelor. Totodată, au fost documentate 3 persoane fizice   care prestau servicii de instalare a utilajului de gaz fără autorizaţia sau certificatul eliberat de organele competente. Au fost întocmite 3 acte de control fiscal, cu atragerea la răspunde a agenţilor economici, pe faptul neeliberării bonurilor de plată de către angajaţi.

 

 

Leave a Reply