Arnold Schwarzenegger ţinteşte la fotoliul lui Barack Obama

Foto: zimbio.com
Foto: zimbio.com

Actorul american de origine austriacă Arnold Schwarzenegger – doreşte să schimbe o lege din Statele Unite, pentru a permite politicienilor născuţi în alte ţări să candideze la funcţia supremă din administraţia americană, pentru a putea să se înscrie el însuşi la alegerile prezidenţiale din 2016.

“Schwarzenegger vorbeşte în mod public despre faptul că lucrează la un proiect care va schimba regulamentul constituţional pentru a putea să candideze la preşedinţie în 2016. Este pregătit să depună actele legale oficiale prin care solicită modificarea legislaţiei”, a declarat o sursă citată de publicaţia The New York Post, preluat de Mediafax.

Constituţia americană nu permite cetăţenilor americani născuţi în străinătate să candideze la alegerile prezidenţiale, iar orice amendament va trebui să fie aprobat cu o majoritate de două treimi în Camera Reprezentanţilor şi în Senat. Arnold Schwarzenegger (66 ani) a devenit cetăţean american în anul 1983 şi are dreptul de a cere modificarea legislaţiei americane.

Leave a Reply