Au fost prinși hoții de Kalșnikov

a

Procurorii militari anunţă despre reţinerea a două persoane, bănuite de sustragerea a două arme – pistoale mitralieră de tip AK-74 din depozitul de armament şi muniţii ale unităţii militare – Brigada 1 de Infanterie Motorizată dw Bălţi. Aceştia s-au dovedit a fi doi foşti militari, care de curînd au fost trecuţi în rezervă.

Potrivit datelor preliminare, pe 12 decembrie 2013 unul dintre bănuiţi, fiind militar de gardă pentru paza depozitului de armament şi muniţii în Brigada nr.1 de Infanterie Motorizată Bălţi, a spart fereastra şi a pătruns în interiorul depozitului de unde a sustras două pistoale mitralieră AK 74. Pentru înlesnirea posedării reale a armelor sustrase, bănuitul l-a atras în afacere criminală pe un alt militar, căruia i-a dat o armă.

La 16 decembrie 2013 bănuiţii, fiind trecuţi în rezervă, au scos pe ascuns armele de pe teritoriul unităţii militare și le-au dus acasă. Persoanele reţinute au întors armele sustrase și au declarat că le-au sustras pentru păstrare personală.

Procuratura le-a înaintat celor doi învinuirea pentru sustragerea şi păstrarea ilegală de arme şi a depus demers pentru aplicarea în privinţa învinuiţilor a măsurii preventive – arestul pentru 30 de zile.

Leave a Reply