Băsescu cere eutanasierea maidanezilor neadoptaţi

MINISTRI - JURAMANT - COTROCENI

Preşedintele român, Traian Băsescu, face apel la Guvern să emită o Ordonanţă de Urgenţă prin care să stabilească “un termen scurt sau rezonabil” în care iubitorii de câini să adopte maidanezii, iar animalele neadoptate în acest termen să fie eutanasiate, potrivit Mediafax

“Fac apel la Guvern, pentru că administraţiile locale sunt cu mâinile legate de legislaţia în vigoare, fac apel la Guvern să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să stabilească un termen scurt sau rezonabil în care iubitorii de câini să ia câinii maidanezi acasă, să-i ţină în ţarcul lor, după care cei care nu au fost adoptaţi de iubitorii de câini să fie imediat eutanasiaţi”, a afirmat Traian Băsescu.

Potrivit preşedintelui, castrarea câinilor prelungeşte timpul până la care animalele acestea vor dispărea – 12-15-18 ani. “Castrarea e o soluţie pe termen lung, care s-a dovedit că nu dă rezultate”, a spus preşedintele.

Potrivit lui Băsescu, rezultatul actualei legislaţii care vizează castrarea şi îngrijirea câinilor s-a dovedit un eşec. “Nu trebuie să mai aşteptăm să mai moară un copil”, a spus preşedintele român .

Amintim că ieri, un copil de patru ani a fost ucis de maidanezi, într-un parc din Bucureşti. Totodată, fratele copilului a fost rănit în urma atacului maidanezilor.

Leave a Reply