Brazilia începe să îşi îngroape morţii de la Santa Maria

Nightclub fire in Brazil

Locuitorii oraşului Santa Maria din sudul Braziliei au început luni să înmormânteze persoanele moarte în incendiului izbucnit în cursul nopţii de sâmbătă spre duminică într-un club.

Bilanţul a fost revizuit în scădere de către autorităţi de la 233 la 231, pentru că unele cadavre au fost “identificate de două ori”, au explicat autorităţile.

Acest incendiu este al doilea cel mai important din istoria Braziliei. În 1961, la Niteroi, în apropiere de Rio de Janeiro, un incendiu produs într-un circ ambulant s-a soldat cu 503 morţi, şapte din zece fiind copii.

Tragedia, cauzată de o serie de imprudenţe şi defecţiuni, a provocat o stare de şoc în Brazilia, cu 500 de zile înainte de începerea Campionatului Mondial de fotbal din 2014.

Luni, o festivitate care trebuia să aibă loc pe stadionul Brasilia pentru a marca simbolic această numărătoare inversă a fost anulată în semn de doliu.

În Santa Maria, un oraş de 262.000 de locuitori situat la 300 de kilometri de Porto Alegre, populaţia s-a solidarizat cu familiile victimelor, rugându-se alături de ele înainte de înmormântarea colectivă.

Cadavrele mai multor persoane decedate au fost transportate în oraşele de origine din statul Rio Grande do Sul pentru a fi înhumate. Paisprezece persoane grav arse sunt spitalizate la Porto Alegre.

Majoritatea victimelor au murit asfixiate, dintre care aproximativ 180 în toaletele clubului, pe unde au încercat să fugă, potrivit unui căpitan din cadrul poliţiei militare, Edi Paulo Garcia.

Intrarea clubului de noapte era închisă şi păzită de către doi poliţişti, luni, în aşteptarea experţilor care trebuiau să ajungă în jurul orei locale 08.00 (12.00, ora locală), transmite Mediafax.

Licenţa care autoriza funcţionarea clubului de noapte expirase din luna august, potrivit pompierilor.

Leave a Reply