Casa unui preot, vandalizată cu motorină și ulei! Mucoşilor! “Vă aştept să-mi aduceţi 5 saci cu ciment şi 2 remorci cu nisip”

th_art_1590

Fabian Iovan,  preot din comuna doljeană Cetate şi-a tapetat un zid al casei cu mesaje de apostrofare la adresa unor săteni pe care îi suspectează că au aruncat ulei şi motorină pe tencuiala imobilului în care locuieşte. “Gunoaielor, reduşilor, mucoşilor” sunt doar câteva epitete pe care omul cu sutană, scrie indiscret.ro.

Totul a început în urmă cu o lună, când preotul a observat pe unul din zidurile casei urme de ulei şi motorină. Fabian Iovan a găsit atunci de cuviinţă să-i afurisească pe suspecţi prin intermediul unor mesaje lipite chiar pe locul „faptei”.

Localnicii susţin că au avut un şoc în momentul în care au văzut afişele.”Nu este normal ce a făcut. Le-am citit şi eu şi am văzut ce a scris acolo. De ce nu a depus plângere la poliţie împotriva celor care i-au aruncat cu ulei şi motorină pe casă.
El este preot şi trebuie să ne înveţe să iertăm. Acum a dat dovadă de cu totul şi cu totul altceva”,a spus un sătean. Preotul le cere sătenilor care i-au murdărit casa tot prin intermediul mesajelor despăgubiri. ”Mucoşilor! Vă aştept să-mi aduceţi cinci saci cu ciment şi două remorci cu nisip. Să îndreptăm ce aţi stricat, plus bani-mâna de lucru. Săptămâna viitoare vă pun numele aici în caz că nu luaţi în considerare. Măcar pentru ai voştri copii aveţi puterea să recunoaşteţi. Lumânarea arde până în momentul când veniţi să vă cereţi iertare”, a mai scris slujitorul Domnului.

Preotul Iovan are un trecut zbuciumat, anul trecut fiind cercetat penal pentru că a înmormântat o localnică fără ca rudele să-i prezinte documentele necesare pentru înhumare.

Leave a Reply