Chirtoacă îi avertizează pe viceprimari

chirtoaca

Edilul capitalei a anunţat că începând cu 1 februarie vor fi verificate regulat toate platourile din oraş unde este colectat gunoiul. În cazul în care vor fi depistate nereguli vor fi aplicate sancţiuni dure.

„Sancţiuni vor fi  pentru orice container supraîncărcat şi platou necurăţat. De la responsabilii din cadrul întreprinderii municipale se va ajunge până la şefii de direcţii şi viceprimari… Tariful la evacuarea gunoiului a fost dublat, dar efecienţa nu s-a văzut. Întreprinderea “Autosalubritate” este profitabilă acum? Atunci lucrurile trebuie să meargă “ceas”, cum se mai spune”, a declarat Chirtoacă la şedinţa operativă a Primăriei.

Şeful Direcţiei generale locativ-comunale, Petru Gontea, susţine că la salubrizarea oraşului se lucrează chiar şi în week-end, dar sunt puţini  muncitori şi nu reuşesc să facă faţă lucrului.

“Poate muncitorii să aibă liber luni sau marţi, dar să lucreze sâmbătă şi duminică fiindcă este mai liber oraşul. Plus că se plăteşte mai mult”, a adăugat Dorin Chirtoacă.

De asemenea, primarul s-a arătat nemulţumit de faptul că până în prezent nu a fost reânoit contractul cu primăria satului Ţânţăreni, pentru a putea fi utilizată în continuare groapa de gunoi din localitate, unde sunt evacuate deşeurile chişinăuienilor.

“Primarul ne-a promis că vor decide la  şedinţa consiliului local. Nu depinde de noi acest lucru”, a precizat directorul Regiei Autosalubritate, Tudor Maniv.

“În condiţiile în care sunteţi operator de evacuare a deşeurilor e problema voastră unde le duceţi. Aveţi monopolul în municipiu şi ne spuneţi că nu depinde de dumneavoastră?”, i-a reproşat Chirtoacă.

Viceprimarul Vlad Coteţ a anunţat că în acest an urmează a fi procurate 600 de containere pentru sticlă, 600 de tomberoane pentru hârtie şi sute de coşuri de gunoi.

În 2012 au fost cumpărate doar  250 de containere pentru sticlă, în condiţiile în care în Chişinău există peste 682 de platouri unde sunt adunate deşeurile. Majoritatea sunt gestionate de asociații locative și cooperative.

Leave a Reply