Cine sunt cei 3 reținuți de CNA în urma perchezițiilor de la FISC

Stogu
captură video

Unul din cei 2 afaceriști reținuți de către CNA la începutl săptămânii este Eugen Stogu, fost angajat al CCCEC, până în 2004. De aici, Stogu a plecat la Penitenciarului nr.4 de la Cricova, unde a deținut funcția de șef al instituției. 

După ce a fost eliberat din funcția de director al penitenciarului de la Cricova, Stogu a fost numit prin ordinul lui Veceslav Ceban, fostul șef al DIP și actual viceministru de interne, ca director al penitenciarului de femei de la Rusca. Surse deschide.md susțin că, aici, Stogu și-ar fi făcut de cap cu deținutele și a intrat într-o relație de strânsă prietenie cu deja celebra escroacă Larisa Focșa (grațiată de Marian Ilici Lupu în 2011).

Curios este faptul că, acum, Serviciul de presă al Departamentului Instituții Penitenciare neagă, categoric, că ar fi avut un astfel de angajat. Asta, deși numele lui Stogu apare într/o anchetă de presă, în anul 2006 (vezi facsimil).

zdg

Din sursele de încredere ale portalului deschide.md am aflat că Eugen Stogu a activat o perioadă scurtă și în cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat.

În prezent Stogu are deschisă o mică afacere cu produse cosmetice la etajul 1 al magazinului Gemenii de pe strada Alexandru Pușkin intersecție cu bulevardul Ștefan cel Mare din Capitală.

Cel de al doilea om de afaceri reținut de CNA în cadrul acțiunii de luni 3 februarie este Leonid Coca, președintele Asociației producătorilor și exportatorilor de produse vegetale MoldRosProdExpo. Coca a fost implicat în mai multe scandaluri în domeniul afacerilor cu fructe și legume exportate în Federația Rusă.

Reamintim că Eugen Stogu și Leonid Coca, în colaborare cu Vasile Popușoi, șeful adjunct al Direcției Antifraudă din cadrul Inspectoratului Fiscal de Stat, cereau bani de la diferiți agenți economici sub pretextul că îi pot scăpa de controalele inspectorilor fiscali.

646x404
Vasile Popușoi
sursa foto: adevarul.ro/md

Dacă vor fi găsiţi vinovaţi, fiecare dintre cei doi intermediari riscă între 3 şi 7 ani de închisoare şi o amendă de circa 20.000 de lei. Pe inspectorul fiscal îl paşte o pedeapsă cu închisoare de până la 10 ani, o amendă de până la 60.000 de lei şi privarea dreptului de a ocupa anumite funcţii pe o perioadă de până la 5 ani.

 

 

Leave a Reply