CONFIRMAT // Valeriu Troenco, nominalizat de PLR pentru portofoiul Apărării

troenco

 

Președintele PLR Ion Hadârcă a confirmat, oficial, în cadrul unei conferințe de presă, că fostul director al Departamentului Instituții Penitenciare, Valeriu Troenco, este noua candidatura pentru portofoliul Apărării.

Valeriu Troenco s-a născut în anul 1957 și este jurist de profesie. În perioada 7 aprilie 1997 – 1 ianuarie 1999, îndeplinit funcția de comandant al Direcției Generale Poliție ordine publică.

În perioada iunie 1999 – iulie 2001 a deținut funcția de viceministru al justiției și director al Departamentului Instituțiilor Penitenciare. A fost avansat la 12 septembrie 2000 de către președintele Petru Lucinschi la gradul special de general-maior de justiție. În anul 2002, a fost ales ca președinte al Ligii ofițerilor de la Chișinău și membru al Consiliului Național pentru Apărarea Democrației. În anul 2003 a candidat la alegerile locale din municipiul Chișinău pe listele Partidului Social-Liberal pentru un post de consilier, dar nu a fost ales.

Prima propunere a partidului, după demisia lui Vitalie Marinuță, a fost comentatorul politic Vitalie Catana. Acesta s-a retars în urma mai multor critici aduse de experți și reprezentanți ai societății civile, care consideră că Vitalie Catana nu ar avea competența necesară ocupării unei astfel de funcții.

Leave a Reply