Crîlov și Abramciuc, excluși din PSRM

cartoon_91912000

Valentin Crîlov şi Veronica Abramciuc au fost excluşi de la conducerea  partidului socialistilor. Decizia a fost luată în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Republican al PSRM.

Potrivit declarației PSRM, grupul Abramciuc-Crîlov de mai mult timp acționează fracționar în interiorul partidului. Ei au pledat fără niciun argument plauzibil pentru învestirea noului Guvern de dreapta, în frunte cu liberal-democratul Iurie Leancă. Acest grup acționează din proprie inițiativă sau la comandă din exterior. Ei au devenit adepți şi avocați ai fostei AIE, actuala Coaliţie Pro Europeană. Scopul de bază al acestor acţiuni este distrugerea partidului și a mișcării socialiste din Moldova.

PSRM constată cu regret faptul că grupul condus de Abramciuc și Crîlov de mai mult timp încearcă să dezbine mișcarea socialistă din Republica Moldova, prin multiple acțiuni, inclusiv prin lansarea diferitor platforme pe interior. În istoria mișcării socialiste din Republica Moldova este practic a 3-a oară cînd se întâmplă acest lucru pe parcursul ultimilor 15 ani, în toate cazurile cu participarea și implicarea nemijlocită a acestor persoane.

Amintim că Veronica Ambramciuc a votat pentru alegerea președintelui Parlamentului, Igor Corman.

Veronica Abramciuc şi Valentin Crîlov au înfiinţat Platforma socialistă “Patria-Rodina” în urma unei scindări a PSRM, când 40% dintre socialiști au aderat la platforma nou creată.

Leave a Reply