CUC AVERTIZEAZĂ // Posibile CONFRUNTĂRI în Transnitria

poza
poză simbol

Comisia Unificată de Control îndeamnă societatea civilă și forțele de ordine de la Tiraspol și Chișinău să se abțină de la acțiuni ce ar putea destabiliza situația în zona de securitate. Declarația vine în legătură cu evenimentele planificate în zonă la data de 2 martie, când se împlinesc 22 de ani de la începutul conflictului moldo-transnistrean, infomează novostipmr.

Reafirmând angajamentul său față de pacea și stabilitatea în regiune , Comisia Unificată de Control face apel la autoritățile de pe ambele părți ale Nistrului cerându-le maximă toleranță reciprocă în timpul evenimentelor planificate în zonă, la data de 02 martie 2014.

”Îndemnăm să vă abțineți de la orice acțiune care ar putea destabiliza situația din zona de securitate. Prin acțiunile acțiunile voastre, arătați doar toleranță, unul față de celălalt“, se spune în declarația făcută publică de Comisia Unificată de Control.

Amintim că la 2 martie 2012, în timpul evenimentelor culturale organizate în autoproclamata Republică Transnistreană, au avut loc altercații între populația băștinașă și forțele de ordine. Motivul a fost intenția unui grup de locuitori din Corjova de a arbora drapelul Republicii Moldova în timpul unui marș pașnic.

 

Leave a Reply