DEPUTAȚII din Găgăuză ignoră în continuare CITAȚIILE Inspectoratului General

gagauziaDeși au fost citați în mai multe rânduri, deputații din Adunarea Populară Găgăuză, refuză să se prezinte la Inspectoratul general de Poliție din Chișinău.

”Nici un deputat nu a venit și nu va veni. Cauza penală este inițiată pentru prejudicierea materială a statului ca urmare a referendumului, iar pentru că acest fapt nu are loc – respectiv nici deputații nu se fac vinovați cu nimic” a comentat situația deputatul găgăuz Ivan Burgudji, contactat de un reporter deschide.md

Totodată, un alt deputat în UAT Găgăuză, Oleg Gariza, spune că principalul motiv din care nu s-au prezentat este faptul că citațiile le-au fost trimise în limba de stat, necunoscută de aceștia, iar o citare repetată, în limba rusă, i-ar putea determina să se răzgândească.

Menționăm că pentru refuzul de a se prezenta la citarea într-o cauză penală, legea prevede aducerea forțată sau aplicarea unei amenzi contravenționale. Aceste prevederi însă nu au fost aplicate până la moment de Ministerului Afacerilor Interne, instituție în gestiunea căreia se află dosarul.

Leave a Reply