DIACOV: secrete de partid!

Diacov 650Invitat în cadrul emisiunii „În Profunzime”, de la PRO TV, preşedintele de onoare al PD, Dumitru Diacov a evitat să deschidă cărţile privind schimbările din cadrul partidului. Potrivit lui, motivele privind retragerea din Parlament a lui Vlad Plahotniuc, precum şi numirea lui Marian Lupu în funcţia de lider al fracţiunii PD, sunt secrete de partid.

„E micul nostru secret. Este o încercare de a re-repartiza unele angajări ale membrilor partidului, începând cu preşedintele partidului şi terminând cu membrii de rând. E o problemă a fiecărui partid. Calitatea de preşedinte a fracţiunii face ca marţea şi miercurea să nu poţi să te mişti din Chişinău fiindcă sunt o sumedenie de şedinţe. Cred că preşedintele partidului care trebuie să fie strâns legat şi de fracţiune, şi de partid este un lucru foarte bun. Este un gest din partea mea şi o discuţie dintre noi doi (M.Lupu)”, a menţionat preşedintele fracţiunii PD.

Dumitru Diacov a mai subliniat că decizia prim-vicepreşedintelui PD de a-şi retrage mandatul de deputat se bazează, în special, pe necesitatea de a petrece mai mult timp în teritoriu. Potrivit lui Diacov, plecarea lui Plahotniuc din Parlament nu are nicio legătură cu summitul de la Vilnius sau careva condiţii impuse de UE.

„Toţi membrii conducerii partidului trebuie să aibă o încărcătură maximă în perioada care urmează. Aici e miezul. Cred că asta trebuie să însuşească fiecare membru al coaliţiei, să meargă şi să vorbească cu oamenii. Am discutat câteva luni în urmă pe această temă. Ce legătură ar putea să aibă cu summitul?”, a subliniat Diacov.

Întrebat dacă Plahotniuc va candida la viitoarele alegeri, Diacov a spus că nu vede nicio problemă, dând de înţeles că prim-vicepreşedintele partidului, s-ar putea regăsi pe listele PD-ului.

Leave a Reply