Dispărut de la domiciliu, Eugen Stogu a primit 30 de zile de arest

curte-apel_chisinau
poză simbol

Curtea de Apel a decis schimbarea măsurii de reprimare din arest la domiciliu în arest la izoltarul Centrului Național Anticorupție pentru Eugen Stogu care a evadat în această dimineață şi până la această oră, nu a fost găsit.

Instanţa i-a aplicat 30 de zile de arest, iar procesul s-a desfăşurat în lipsa acestuia.

Reieşind din noile circumstanţe, CNA urmează să iniţieze toate procedurile legale pentru localizarea evadatului: informarea Poliţiei de frontieră şi tuturor inspectoratelor de poliţie, dar şi anunţarea în căutare generală.

Tot astăzi Judecătoria sectorului Buiucani a prelungit mandatul de arest cu 25 zile pentru celălalt om de afaceri care figurează în dosarul fisc.

Acesta, împreună cu un alt afacerist şi un anagajat al IFPS, au fost reţinuţi de CNA într-un dosar de corupere, spălări de bani şi trafic de influenţă, în februarie 2014.  Angajatul IFPS rămîne în continuare în custodia CNA.

Amintim că, investigaţiile CNA în dosarul fisc îi vizează pe şeful-adjunct al unei Direcţii din cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat şi doi pretinşi oameni de afaceri, toţi trei fiind invinuiţi că au estorcat de la un agent economic 135 000 de dolari şi 100 000 de lei.

Leave a Reply