Dmitri Tymchuck: Ofițeri FSB se deplasează la Tiraspol, via Chișinău

a

“La Chișinău sosesc reprezentanți ai FSB-ul din Rusia, care merg la Tiraspol cu pașapoartele transnistrene, pe care le dețin”, spune Dmitri Timciuk, Directorul Centrului pentru studii militar-politice, conducătorul grupului „Rezistenţa Informaţională sa”, într-o postarea pe facebook.

“În același timp, în Transnistria au început exerciţiile militare ale aşa-ziselor Forțe Armate ale regiunii”, a punctat Timciuk.

Timciuk susține că au mai fost încercări de pătrundere a unor astfel de grupuri în regiunea Herson, dinspre autoproclamata republică Transnistria, dar au fost contracarete. „Grănicerii ucraineni și forțele Serviciului de Securitate al Ucrainei au luat sub control strict aceste secțiuni ale frontierei, fapt ce a provocat o reacție dură a Kremlinului”.

„Conform datelor operative ale grupului „Rezistenţa Informaţională”, în ultimele 24 de ore în partea de nord a Crimeei a fost înregistrată o creştere a concentraţiei de grupuri de sabotaj şi de recunoaştere din Rusia (ДРГ), mai spune Timciuk.

Leave a Reply