Droguri în valoare de 100 mii lei, sechestrate de poliţişti

hasis

Poliţiştii au contracarat două tentative de comercializare ilegală a drogurilor în municipiul Chişinău.

Oamenii legii au reţinut un bărbat în vârstă de 37 ani care încerca să vândă un kilogram de haşiş.Tranzacţia urma să aibă loc în centrul Chişinăului, la intersecţia străzilor Bernardazzi şi Tighina. Bărbatul reţinut avea asupra sa 6 plăci solide cu miros specific, care urmau să fie realizate la un preţ de aproximativ 100 mii de lei.

Făptaşul a fost reţinut şi condus la comisariat pentru audieri. În prezent ofiţerii acumulează datele necesare pentru a stabili provenienţa drogurilor. Figurantul riscă închisoare de la 3 până la 7 ani.

De asemenea, ofiţerii antidrog ai Comisariatului General de Poliţie au reţinut o locuitoare a capitalei, în vârstă de 55 ani, de etnie romă, care intenţiona să realizeze ilegal 480 de pastile cu efect psihotrop.Femeia ar fi putut  obţine “pe piaţa neagră” un profit în sumă de aproximativ 10 mii de lei.

În cadrul acţiunilor de urmărire penală poliţiştii urmează să stabilească provenienţa pastilelor şi cercul de persoane implicat. Suspecta riscă să fie cercetată penal şi să-i fie aplicată pedeapsa cu închisoare de la 2 până la 5 ani.

În ambele cazuri substanţele narcotice au fost expediate în laboratorul criminalistic al Comisariatului General de Poliţie al mun. Chişinău pentru a fi efectuate expertizele chimice.

Leave a Reply