EXCLUSIV // C OL 062 este mașina lui Veaceslav Ceban // De ce MINTE viceminstrul ?

ceban

Automobilul Toyota Land Cruiser cu numărul de înmatriculare C OL 062, surprins încălcând flagrant regulile de circulație, la 19 martie, în centrul Chișinăului, este mașina de serviciu a viceministrului MAI Veaceslav Ceban. Chiar dacă oficialii MAI au refuzat să recunoască acest fapt, redacția deschide.md a intrat în posesia unei declarații care confirmă acest fapt, fără putință de tăgadă.

Automobilul cu numerele de înmatriculare respective intră, în fiecare dimineață, în complexul locativ din strada Mihai Eminescu din capitală. Aici locuiește viceministrul Veaceslav Ceban, împreună cu interpreta Aurelia Cotelnic, cu numele de scenă Aura. Seara, mașina îl aduce înapoi acasă.

Solicitat ieri de postul Pro TV să clarifice situația, Veaceslav Ceban a declarat: Eu nu am asa masina. Masina mea de serviciu este Skoda.”

Așteptăm reacția oficialului, în fața acestei evidențe. Nu este prima dată când Veaceslav Ceban și șeful său direct, ministrul Dorin Recean, mint, ori recunosc “pe bucățele”, comiterea unor neregului. În iunie 2013, mașina de serviciu a ministrului a derapat și s-a rasturnat  în apropiere de satul Trifești, raionul Rezina. La volan se afla se afla ministrul Dorin Recean, care era insotit de viceministrul de interne Veaceslav Cebanu, după cum relata în exclusivitate deschide.md la vremea respectivă.

Ulterior, ministrul a încercat să mușamalizeze incidentul și a negat că ar fi încălcat regulile de circulație, deși tot el a recunoscut că a fost sancționat. La 25 iunie, deschide.md a intrat în posesia procesului verbal întocmit după accidentul provocat de ministrul Afacerilor Interne Dorin Recean, la data de 12 iunie 2013, la kilometrul 85 al traseului Chișinău-Rezina.

P1270036
complexul locativ din strada Mihai Eminescu 39 b

P1270056

Șoferul care a comis infracțiunea sesizată de massmedia nu este, însă, Veaceslav Ceban, așa cum ne întrebam în materialul publicat luni, 24 martie. Bărbatul sancționat pentru multiple încălcări ale legislației rutiere este unul dintre cei 2 șoferi de serviciu pe care viceministrul Ceban îi are detașați.

Conducerea MAI a refuzat să ofere mai multe detalii despre identitatea conducătorului auto sancționat și a încercat, prin reprezentanții birourilor de presă, să acrediteze ideea că mașina în cauză este folosită de un grup mai mare de ofițeri superiori.

Un alt aspect care continuă să rămână nelămurit este cel privind titularul numărului de înmatriculare C OL 062. În baza de date a Întreprinderii Registru se menționează că “numărul nu este disponibil”, în timp ce surse deschide.md susțin că nicio persoană, conducător autot sau nu, nu are înregistrată o mașină cu acest număr de înmatriculare.

Săracul viceministru bogat

Interpreta Aura a declarat încă de ieri, pentru ziarulnational.md, că soțul ei nu avea cum să fie la volanul mașinii cu numărul de înmatriculare C OL 062. Aura argumenta prin faptul că mașina familiei este de altă marcă, iar mașina de serviciu a soțului este o Skoda.

„Noi Toyota nu avem. Familia noastră are o singură mașină și nu e de această marcă. Mașina de serviciu a soțului e „Skoda”. În plus, soțul meu are șofer și nu putea să fie el la volan”, a declarat Aura, pentru ziarulnational.md care a cerut reacţia vedetei, citând un articol publicat deschide.md.

Afirmația Aurei, privind mașina familiei, ne-a condus către declarația de venit a viceministrului Ceban, în care, cel puțin teroretic, ar fi trebuit să apară declarat automobilul despre care vorbea Aura. După cum puteți observa, în facsimilul de mai jos, în document nu apare niciun automobil. Mai mult, în afară de salariul anual și un lot de teren, adjunctul ministrului Recean nu declară nimic. Terenul, amplasat în intravilan, ar fi fost dobândit în 2004.

dec  venit

Am putea trage concluzia că Veaceslav Ceban este unul dintre cei mai săraci polițiști. Realitatea este departe de a fi aceasta. Averea cuplului Ceban – Cotelnic este mult mai mare, dar viceministrul profită de faptul că, legal, nu este căsătorit cu interpreta, așa că nu este obligat să declare bunurile comune.

Interpreta de muzică uşoară Aura conduce un Lexus în valoare de 87 de mii de euro. Acest Lexus este maşina la care vedeta făcea referire în declaraţia de ieri, declarație prin care încerca să își disculpe concubinul. 

aura

„Mergem la drum lung, de multe ori la mare ori la munte, iar atunci fetele mele îmi făceau capul tobă. Aşa că am decis: am nevoie de-o maşină mai mare şi cu mai multe locuri, căci cu noi mergea şi bunica. Acum fetele mele pot să privească desene animate la televizorul din maşină, iar eu pot să merg liniştită la volan. Lori şi Bety s-au obişnuit cu noul nostru automobil, care este foarte confortabil. La drumurile pe care le avem noi în ţară, e bine să ai o asemenea maşină. În campania electorală am mers prin mai multe sate. Pot spune că avem drumuri pe care nici cu tancul nu treci, în schimb eu cu Lexus-ul meu i-am făcut faţă”, a declarat Aura în cadrul emisiunii „AutoExpert” de la ProTV.

Cuplul Ceban – Cotelnic mai deține, pe lângă apartamentul din strada Mihai Eminescu (înregistrat pe numele interpretei), o proprietate pe strada Onisifor Ghibu din cartierul Buiucani al capitalei. De asemenea, potrivit surselor deschide.md, cei doi ar mai deține 4 loturi de teren la Durlești, în zona Poiana Domnească. Pe două dintre aceste loturi a început construirea unor vile.

Vom reveni cu detalii.

One thought on “EXCLUSIV // C OL 062 este mașina lui Veaceslav Ceban // De ce MINTE viceminstrul ?”

Leave a Reply