EXCLUSIV // CONFIRMAT OFICIAL: Recean a mințit! A fost amendat pentru DEPĂȘIREA VITEZEI (DOC)

Recean Hasurat
Foto: deschide.md
Portalul Deschide.md a intrat în posesia procesului verbal întocmit după accidentul provocat de Ministrul Afacerilor Interne Dorin Recean la data de 12 iunie 2013, la kilometrul 85 al traseului Chișinău-Rezina. Astfel potrivit procesului verbal, Dorin Recean ar fi încălcat Articolul 45 al. 1 al Regulamentului Circulației Rutiere. Altfel spus a încălcat regimul de viteză. Potrivit documentului, anume acest lucru a dus la producerea accidentului rutier și nu starea proastă a drumurilor, precum afirma ministrul. Iată ce prevede Articolul 45 al. 1 al RCR:
Viteza de deplasare şi spaţiul între vehicule

    45. 1) Conducătorul trebuie să conducă vehiculul în conformitate cu limita de viteză stabilită, ţinînd permanent seama de următorii factori:

    a) starea psihofiziologică ce influenţează atenţia şi reacţia;

    b) dexteritatea în conducere care i-ar permite să prevadă situaţiile periculoase;

    c) starea tehnică a vehiculului şi particularităţile încărcăturii;

    d) situaţia rutieră. 

Să ne amintim însă ce a spus în cadrul unui briefing cel mai școlit (la fabrica Artima din Calea Ieșilor 6) dintre miniștrii Guvernului Leancă, despre accidentul produs la 12 iunie 2013:

Astfel, ministrul a mințit despre faptul că ar fi circulat regulamentar, or, omiterea unor detalii tot minciună este. Cu acestă ocazie mai publicăm încă o dată demonstrația video a faptului că Recean a depășit viteza cu cel puțin 15 kilometri la oră și asta pentru că declarase atât el, cât și serviciul de presă al MAI, că mașina se deplasa doar cu 65 la oră pe o porțiune pe care e permisă viteza de 50 km/h.

Când nu avem ce comenta nu comentăm. Îl rugăm doar pe Dorin Recean cu aceeași doză de ironie cu care ne-a rugat să consultăm specialiștii ca să vedem raza de acțiune a indicatoarelor rutiere, să nu mai mintă și să-și ceară scuze publice pentru minciunile de până acum. Nu credem însă că Recean va avea destul curaj și bărbăție să o facă, pentru că unii intră atât de mult în rol când spun minciuni, încât încep să creadă chiar ei în ele.

Va urma.

Leave a Reply