EXCLUSIV // Dosarul FISC // FUGARUL căutat de CNA este Eugen Stogu

Stogu

Eugen Stogu, unul din oamenii de afaceri reținuți de CNA în februarie 2014, în dosarul FISC, a dispărut. El era sub arest la domiciliu, confrom unei decizii a instanței Buciucani. Dispariția a fost semnalată de Centrul Național Anticorupție. În această dimineașă, Stogu ar fi trebuit să se prezinte la Curtea de Apel, dar la instanță a ajuns doar avocatul.

Ofiţerii CNA întreprind toate măsurile de rigoare pentru a localiza locul aflării lui Stogu. Mai mult, ca măsură de prevedere, procurorii anticorupție vor cere ca Vasile Popușoi, un alt bănuit din dosarul FISC, să fie luat în custodie. Popușoi se află și el sub măsura arestului la domiciliu. 

Singurul arestat în acest dosar este Leonid Coca, un pretins om de afaceri. Judecătoria Buiucani i-a prelungit mandatul de arest cu 25 de zile. 

Reamintim că Eugen Stogu, este fost angajat al CCCEC, până în 2004. De aici, Stogu a plecat la Penitenciarului nr.4 de la Cricova, unde a deținut funcția de șef al instituției.

După ce a fost eliberat din funcția de director al penitenciarului de la Cricova, Stogu a fost numit prin ordinul lui Veceslav Ceban, fostul șef al DIP și actual viceministru de interne, ca director al penitenciarului de femei de la Rusca. Surse deschide.md susțin că, aici, Stogu și-ar fi făcut de cap cu deținutele și a intrat într-o relație de strânsă prietenie cu deja celebra escroacă Larisa Focșa (grațiată de Marian Ilici Lupu în 2011).

Amintim că, investigaţiile CNA în dosarul FISC îi vizează pe Vasile Popușoi, şeful-adjunct al unei Direcţii din cadrul Inspectoratului Fiscal Principal de Stat şi doi pretinşi oameni de afaceri, Stogu Eugen și Coca Leonid, toţi trei fiind învinuiţi că au estorcat de la un agent economic 135 de mii de dolari şi 100 de mii de lei.

Leave a Reply