EXCLUSIV // Filat a fost audiat de CNA: motivul pentru care îşi doreşte CNA-ul în subordine!

 CHETRARU

Cum comentează CNA iniţiativa PLDM de a trece instituţia in subordinea Guvernului, iar directorul să fie numit de prim-ministru?

 

Chetraru: Noi nu comentăm în nici un fel. Am mai spus că nu atragem atenţia la presiuni de nici un fel. Indiferent unde acţionează CNA, el trebuie să-şi facă datoria. Nimeni nu trebuie să se iluzioneze că poate bloca anumite activităţi ale CNA în acest fel.

 

Dar ce s-a întâmplat cu dosarele de răsunet? Urmau să fie audiaţi demnitari de nivel înalt. De ce nu au fost audiaţi?

 

Chetraru:  Cine a zis că nu au fost audiaţi? Chiar zilele trecute a fost audiat domnii Ghimpu, Brega, au fost audiaţi membri ai Guvernului, inclusiv fostul premier Vlad Filat. Mai urmează şi alte audieri. Lista e lungă şi este nevoie de timp. În paralel, ofiţerii de urmărire penală ai CNA audiază şi alte persoane, nu doar demnitari.

 

Domnul Filat a spus că se aşteaptă la un dosar penal pe numele său? Este adevărat?

 

Chetraru: Este un proces penal. Probabil la asta s-a referit domnia sa. Sigur că ştie că există acest proces, doar a fost audiat, atât dumnealui cât şi alte persoane care fac obiectul cercetărilor în acest caz.

 

Credeţi că acesta este motivul pentru ca PLDM vrea să treacă CNA în subordinea Guvernului?

 

Chetraru: Repet, nu comentez ce fac politicienii. Ei îşi asumă gesturile pe care le fac. Nu eu sunt cel care trebuie să facă aprecieri.

Aducem aminte că PLDM a depus astăzi un proiect la Secretariatul Parlamentului prin care cere ca CNA să trecă din subordinea Parlamentului în cea a Guvernului.  Şedinţa de astăzi a parlamentului a fost însă amânată, după ce Plahotniuc şi Voronin s-au întâlnit în secret în acestă dimineaţă, pentru a pune la cale votarea unui nou preşedinte al Legislativului.

Leave a Reply