Filat se spală pe miîni şi dă vina pe presă

filat2-3-650ok

 

Liderul PLDM, Vlad Filat susţine că investigaţia jurnalistică făcută de portalul nostru de ştiri a fost o comandă politică care a avut drept scop  şifonarea  imaginii domnului Leancă. Declaraţia a fost făcută de Filat in cadrul emisiunii “Cabinetul din umbră” .

„Nu ministerul şi nici ministrul de externe se ocupă de acest lucru. Aceste numere au fost eliberate pe parcursul timpului. În momentul cînd au apărut primele informaţii şi acestea au apărut cînd începusem negocierea noului guvern. Să nu credeţi că întâmplător. Am vorbit cu domnul Leancă şi imediat a deschis o anchetă internă. A procedat aşa cum îi este caracteristic. Nu a făcut public. De aceastaă situaţie se vor clarifica cei care foarte repede s-au autosesizat şi au început o anchetă, mă refer la cei de la CNA. Bravo lor, sunt foarte rapizi. Obiectivul este clar – de a şifona imaginea domnului Leancă, de a-şi crea pretext pentru a lua anumite decizii. Uitaţi-vă atent care sunt instituţiile care promovează această informaţie. Un site, de pe site-ul respectiv un post de televiziune care are pretenţii foarte mari la Jurnal TV, ulterior CNA. Pe mine mă dezgustă această abordare. Cred că ar trebui să existe şi mai mult caracter din partea oponenţilor politici care, posibil, ar putea fi şi parteneri pe viitor. Şi această abordare ticăloasă ar trebui să nu mai fie prezentă în politica moldovenească. Dacă ai o informaţie sau dacă vrei să clarifici anumite lucruri trebuie făcut într-o manieră corectă, nu atât de speculativă”.

Reamintim că  deschide.md  a realizat o investigaţie jurnalistică legată de maşinile cu numere diplomatice ale Ambasadei Moldovei la Chişinău. În urma investigaţiei  a fost descoperit faptul că pe strazile capitalei ruse circula circa 60 de masini de lux cu numere diplomatice ce aparţin Ambasadei Moldovei la Moscova. Şi asta în timp ce ambasada noastra are doar 12 angajaţi, iar maşinile sunt în posesia  persoanelor care nu figurează ca şi angajate ale corpului diplomatic  iar mulţi dintre cei care se plimbă cu numere diplomatice nici măcar nu deţin cetăţenia Republicii Moldova. Consulul Moldovei, Patraşcu ne-a confirmat că numerele de înmatriculare cu seria 147 77 aparţin Ambasadei. Mai mult, acesta a confirmat fiecare dintre numerele din lista prezentată, pozele cărora au fost publicate în prima parte a articolului.  În acelaşi timp, surse din cadrul organelor de forţă ale federației Ruse au declarat pentru deschide.md că deţin informaţii referitor la modul fraudulos prin care sunt distribuite numerele diplomatice ale Ambasadei Republicii Moldova la Moscova unor terţe persoane.

http://old.deschide.md/exclusiv-ambasada-bentley-ii-confirmarea-consulului-patrascu/

Leave a Reply