Formuzal confirmă // Pleacă la Moscova pentru o ÎNTÂLNIRE cu Putin

a

Bașcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal a confirmat, acum câteva minute, pe contul său de facebook, că mai mulți deputați din Adunarea Populară de la Comrat și reprezentanți ai Comitetului Executiv pleacă astăzi la Moscova.

Săptămâna trecută, deschide.md scria că bașcanul Mihail Formuzal și președintele Adunării Populare a Găgăuz – Yeri, Dimitrie Constantinov, însosiți și de 2 deputați locali, vor pleca la Moscova.

Conform surselor deschide.md, oficialii găgăuzi ar urma să aibe o întrevedere și cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin.

Natalia Dimcea, șefa serviciului de presă a Adunării Populare, a confirmat pentru deschide.md că este planificată o întrevedere a deputaților din cadrul Adunării Populare cu reprezentanții Kremlinului, în perioada 23-24 martie, dar încă nu este cunoscut numele deputaților care vor face parte din delegație. Dimcea susține că scopul întrevederii este verificarea calității unor vinuri fabricate în Găgăuzia și semnarea unui contract comercial între regiunea autonomă și Federația Rusă.

Întrevederea de la Kremlin ar fi fost convenită de conducerea de la Comrat în cadrul unei întâlniri cu ambasadorul Federației Ruse la Chişinău, Farit Muhametşin.

formuzal

One thought on “Formuzal confirmă // Pleacă la Moscova pentru o ÎNTÂLNIRE cu Putin”

Leave a Reply