Franța // Succesul extremei drepte la alegerile locale

a

Extrema dreaptă a Frontului Național a înregistrat rezultate foarte bune la primul tur al alegerilor municipale din Franța. Partidul a reușit să obțină majoritatea mandatelor în consiliul unui oraș, scrie bbc.co.uk

Potrivit rezultatelor exit poll, Frontul Național a depășit concurenții electorali și în alte regiuni ale Franței. În timp ce Partidul Socialist al președintelui Franței, Francois Hollande a pierdut din electorat și riscă să rămână fără controlul mai multor municipii din Franța.

Analiștii văd aceste alegeri ca vot de încredere în Partidul Socialist de guvernământ, în condițiile în care partidul se bucură de o tot mai mică popularitate. Partidului de guvernământ i-a jucat festa prezența scăzută la urne. Rezultatele exit poll arată că 35% din electorat nu s-au prezentat la vot.

La prezentele alegeri sunt alese Consiliile Municipale și Primarii a 36 de mii de orașe. Iar în orașul Beaumont, Frontul Național a acumulat 50,26%. Iar liderul Frontului Național, Marine Le Pen este mulțumită de rezultatul scrutinului.

Per total, în 200 de localități din  Franța, Frontul Național nu a luat majoritatea, în primul tur de alegeri, dar s-a situat pe primul loc în rândul partidelor.

Marine Le Pen este la conducerea Frontul Național din 2011, care a spus că rezultatele bune arată că partidul a devenit o forță politică independentă la nivel național și local.

Jurnalistul BBC spune că reprezentanții Frontului Național au foarte puține șanse de a intra în turul doi al alegerilor. În același timp, rezultatul este îmbucurător pentru partid și arată că electoratul este nemulțumit de partidele de stânga și de dreapta.

Cei mai mulți alegători care acum doi ani au votat pentru Francois Hollande au hotărât să nu participe la scrutin, ceea ce a influențat negativ rezultatele Partidului Socialist.

Leave a Reply