Haos în Egipt: 49 de biserici au fost incendiate sau atacate în ultimele zile

egipt 2

Violenţele stradale din Egipt iau amploare. 49 de biserici şi instituţii creştine (ortodoxe, catolice sau protestante) au fost incendiate, în timpul ciocnirilor din ultimele zile, potrivit Agerpres.

Potrivit unui episcop local, autorii atacurilor sunt Fraţii Musulmani, această grupare aşteptând ca, în urma atacurilor asupra bisericilor, “creştinii să intre în conflict cu guvernul şi cu armata, şi astfel haosul să se extindă în întreaga ţară”.

Pe lângă biserici, au mai fost atacate mănăstiri şi şcoli creştine, dar şi magazine aparţinând membrilor acestei confesiuni

Menţionăm că ciocnirile violente dintre forţele de ordine şi manifestanţi în Egipt s-au intesificat în această săptămână, după ce miercuri dimineaţă forţele de securitate au evacuat două pieţe din Cairo ocupate de simpatizanţii fostului preşedinte Mohamed Morsi. Intervenţia poliţiştilor s-a transformat într-o baie de sânge cu sute de morţi, în majoritate civili. Pe fondul ultimelor evenimente, Guvernul de la Cairo a decretat starea de urgenţă şi a impus restricţii de circulaţie pe timpul nopţii.

Leave a Reply