Ianukovici, ÎNCĂ UN PAS ÎNAPOI // LEGILE ANTI-EUROMAIDAN, ANULATE

Foto: totb.ro
Foto: totb.ro

 

 

 

 

 

 

 

 

Legea privind amnistierea manifestanţilor reţinuţi şi legea prin care au fost abrogate amendamentele adoptate în ianuarie ce prevedeau pedepse severe pentru participanţii la proteste au fost promulgate astăzi de preşedintele ucrainean, Viktor Ianukovici.
Cele două legi au fost votate în cursul acestei săptămâni de Rada Supremă fac parte din cerințele opoziției față de conducerea Ucrainei.
Legea amnistierii manifestanţilor arestaţi a fost adoptată miercuri seara târziu, nu a fost însă votată şi de opoziţie, care au cerut ca  eliberarea manifestanţilor din arest să fie făcută fără nicio condiţie prealabilă, în timp ce aceasta prevede ca amnistierea să fie condiţionată de evacuarea de către manifestanţi, în termen de 15 zile, a tuturor sediilor administraţiilor de stat, locale şi a altor clădiri administrative, ocupate în timpul protestelor. Potrivit lui Vitalii Kliciko, lider de opoziție, această lege nu va face decât să complicee și mai mult lucrurile în Ucraina.

Precizăm că joi, preşedinţia de la Kiev a anunţat că Viktor Ianukovici se află în concediu medical pentru ‘o afecţiune respiratorie acută, însoţită de febră puternică’.

Leave a Reply