Ianukovici: situația din Crimeea – o reacție la lovitura de stat a criminalilor

ianukovici-se-va-prezenta-la-summit-ul-de-la-vilnius-1385393358Viktor Ianukovici consideră că situația care s-a creat în ultimele zile în Crimeea, este o reacție la “lovitura de stat a criminalilor din Kiev”. Fostul preşedinte a declarat acest lucru în cadrul conferinţei de presă de la Rostov (Rusia).

„Eu cred că tot ce se întâmplă în Crimeea este o reactie naturala la lovitura de stat a criminalilor din Kiev. Acea uzurpare a puterii a fost făcută de o mână de radicali, comparativ cu 45 de milioane de locuitori ai Ucrainei. Astfel Crimeans nu vrea să se supună. Crimeea nu se va supune naţionaliştilor benderovişti. E absolut clară dorința locuitorilor peninsulei de a crea grupuri de apărare Crimeans. Ei, desigur, vor să-şi apere casele și familiile”, a declarat Viktor Ianukovici, adăugând că este sigur că acum cei din Crimeea îl aud şi că locuitorii peninsulei nu vor permite vărsarea de sânge. „Ca şi preşedinte legitim, vreau să anunţ că Crimeea trebuie să rămână în componenţa Ucrainei, păstrându-şi statutul de autonomie”, a menţionat Ianukovici.

Fostul preşedinte ucrainean a declarat că se află în Rostov, deoarece în apropiere „locuieşte un prieten apropiat de-al său” şi că „măcar aici a putu găsi azil temporar”.

Ianukovici a spus că nu va cere ajutor militar Rusiei. Ex-preşedintele ucrainean a declarat că intenţionează să se întoarcă în Ucraina „imediat ce vor fi asigurate condiţiile de securitate pentru el şi familia sa”.

Leave a Reply