Kazahstanul susține integritatea teritorială a Ucrainei

a

Președintele Kazahstanului, Nursultan Nazarbayev a discutat astăzi la telefon cu președintele SUA, Barak Obama subiectul ucrainean. Președinții și-au exprimat convingerea pentru soluționarea pașnică a crizei din Ucraina cu utilizarea tuturor mijloacelor diplomatice, pentru menținerea integrității teritoriale a țării, scrie censor.net.ua.

După cum mai notează publicația, Nazarbayev pledează pentru soluționarea crizei din Crimeea prin discuții cu implicarea tuturor părților. Președintele i-a comunicat acest lucru și cancelarului Germaniei Aghela Merkel. Totodată, președintele Kazahstanului s-a abținut de la criticile față de Federația Rusă, care și-a trimis militari în Crimeea și care susține separatismul din regiune.

Pe de altă parte, Nursultan Nazarbayev în discuția, de ieri, cu președintele Federației Ruse, Vladimir Putin susține că Kazahstanul ca un partener strategic manifestă înțelegere față de Moscova, care apără drepturile minorităților din Ucraina, dar și interesele de securitate.

Astăzi, președintele Kazahstanului urma să efectueze o vizită la Moscova, însă așa și nu a mai mers. Kazahstanul face parte dintr-o serie de proiecte integraționiste ale Federației Ruse, care vizează în special direcțiile externe ale Kremlinului.

 

Leave a Reply