Leancă NU CREDE că Moscova a trimis TRUPE SPECIALE la Tiraspol

a

“Am auzit informația că Rusia ar fi trimis în Transnistria 700 de militari, din trupele cu destinație specială. Verificăm. Nu putem spune nimic deocamdată”, a declarat premierul, Iurie Leancă, într-o conferință de presă.

“Credem că este mai mult un zvon lansat de cineva, care vrea să tensioneze situația din regiune”, a precizat Leancă.

Premierul susține că în ceea ce privește situația din Crimeea premierul susține că astăzi vom avea o discuție cu omologul ucrainean vizavi de acest subiect. “Focarul din Crimeea doar va spori colaborarea noastră. Asta ne va face și pe noi și pe Kiev să găsim soluții în urma apariție focarului. Nu exclud că voi efectua și o vizită în Ucraina”.

“Faptul că regiunea transnistreană reprezintă o sursă de instabilitate se știe de mai demult. Și pe acest motiv unul din obiective e să facem să nu ducă prin anumite provocări la tensionarea situației. Fie problema școlilor terenurilor”, a precizat Leancă.

Ieri, în contextul sporirii prezenței militarilor ruși în Crimeea, șefului Centrului politico-militar, Dmitrii Tâmciuk spunea că Rusia, în paralel a trimis trupe cu destinație specială în Transnistria. Potrivit informațiilor de ultimă oră, în 24 de ore în Transnistria au fost trimiși  700 de militari din trupele cu destinație specială, scrie censor.net.ua., cu referire la declarația de pe facebook a lui Tâmciuk.

Leave a Reply