Liderii Congresului susţin planul lui Obama de intervenţie militară în Siria

obama

Preşedintele american, Barack Obama, a primit susţinere din partea liderilor Congresului american privind intervenţia militară în Siria, scrie BBC. Liderii republicanilor în Congres, John Boehner şi  Eric Cantor, au sprijinit ideea unei operaţiuni militare.

Problema în cauză urmează a fi supusă votului în cadrul Congresului, săptămâna viitoare. “Voi susţine apelul preşedintelui în favoarea unei acţiuni” de represalii faţă de folosirea armelor chimice, a declarat Boehner la finalul unei întâlniri a principalilor lideri parlamentari americani, la Casa Albă, cu preşedintele.

“Este un lucru pe care Statele Unite, ca ţară, este necesar să îl facă”, a justificat republicanul. “Inamicii noştri din lume trebuie să înţeleagă că nu vom tolera acest tip de comportament”, a adăugat el.

“Avem, de asemenea, aliaţi în lume şi în regiune care au nevoie să ştie că America este acolo când se dovedeşte necesar”, a adăugat el.

Anterior, Obama a declarat că o lovitură proporţională asupra forţelor armate siriene, controlate de Bashar al-Assad, este necesară, ca replică la atacul chimic lansat la periferia Damascului, pe 21 august.

Leave a Reply