Lucrările de reparaţie a reţelelor blochează traficul în capitală. Explicaţia Primăriei

trafic suspendat

Suspendarea traficului rutier pe tot mai multe străzi din capitală, în legătură cu efectuarea lucrărilor de reparaţie a reţelelor, stârneşte nemulţumirea şoferilor. Majoritatea muncitorilor lucrează la reţelele subterane pe timp de zi, iar în consecinţă traficul rutier, în special, în centrul capitalei este dat peste cap. Funcţionarii de la Primărie susţin că abia acum au fost alocaţi banii necesari pentru reparaţii şi din acest considerent lucrările au demarat pe mai multe străzi concomitent.

Potrivit şefului Direcţiei transport public şi căi de comunicaţie, Igor Gamreţchi, lucrările la reţele sunt efectuate conform planului de activitate, de întreprinderile “Termocom”, “Apă-Canal” şi “Exdrupo”, iar în cazul în care nu sunt suficienţi muncitori intervin şi agenţii economici.

Acum s-a rezolvat cu finanţarea şi realizăm aceste lucrări în mod de urgenţă. Cred că lumea trebuie  să se bucure pentru că municipalitatea s-a trezit, se face un lucru bun în oraş. De nu se fac reparaţii, lumea este nemulţumită, de se fac, lumea tot se plânge. Pentru noi contează să facem aceste lucrări calitativ pentru ca să nu fim nevoiţi să ne întoarcem la ele. Avem lucrări conform planului, pentru că nu putem repara o stradă până nu efectuăm lucrările subterane la reţele”, a precizat Gamreţchi.

Funcţionarul a precizat că deşi Primăria este cea care dă un termen limită pentru executarea lucrărilor, programul de intervenţie a muncitorilor este stabilit de fiecare întreprindere în parte. Doar “Exdrupo” efectuează lucrări pe timp de noapte, iar muncitorii altor înterprinderi lucrează pe timp de zi.

“Noaptea nu se lucrează, deoarece costul lucrărilor este dublu, dar şi pentru că este imposibil de efectuat lucrări de reparaţie a ţevilor pe timp de noapte”, a menţionat şeful serviciului de presă al Primăriei, Vadim Brânzaniuc.

În dependenţă de caz, termenul stabilit pentru executarea lucrărilor poate fi prelungit, la solicitarea întreprinderii responsabile.

Menţionăm că în sectorul centru al capitalei, traficul rutier a fost suspendat pe mai multe segmente de străzi. Pe strada Vasile Alecsandri, tronsonul cuprins între str. Veronica Micle şi str. Bucureşti, traficul va fi suspendat până pe 30 august. Pe strada A. Şciusev, tronsonul cuprins între G. Bănulescu – Bodoni şi str. A. Puşkin, lucrările urmează a fi executate până pe 12 octombrie. Termenul limită de efectuare a lucrărilor pe strada 31 august, tronsonul cuprins între str. Vlaicu Pârcălab şi str. Mihai Eminescu, este 30 august.

 

Leave a Reply