Marian Lupu: este o zi neagră pentru Moldova. Alianţa roş-verde există!

marian lupu poza1Marian Lupu a lansat o serie de declaraţii dure în cadrul emisiunii Fabrika de la Publika TV. Potrivit acestuia ieri pentru republica Moldova a fost o zi neagră, iar alianţa dintre PLDM şi PCRM este una evidentă

Este o zi neagră pentru democraţie în Republica Moldova şi pentru integritatea europeană. Cert este că acest atac la CC a avut loc . Pe plan intern nu mai trebuie să vorbim ca există o alianţă verde-roşu, ea a demonstrat că există. Dacă suntem gata sau nu să mai discutăm cu PLDM vom discuta în cadrul partidului şi vom vedea. Oamnii care astăzi au încălcat Constituţia, vom sta mult pe gânduri dacă mai este posibil să avem ceva cu asemenea oameni sa mai formăm o alianţă. Toate decizile de astăzi denotaă un caracter de alegeri vădit. Aceste invitaţii pentru negocieri sunt doar nişte capcane. Este greu de crezut că PLDM este predispus să negocieze formarea unei majorităţi.

Potrivit liderului PD, nici partenerii europeni ai Republicii Moldova nu au înţeles pasul celor din PLDM, iar, cel mai probabil, acesta nu va râmâne netaxat.

Marian Lupu: Ce spun cei de la Bucureşti este o reacţie firească. Am avut multe telefoane de la ofiali de rang înalt. O reacţie neformală deja există, oamenii şi-au pus mâinele în cap când au văzut ce s-a votat astăzi. Pot să presupun că la începutul săptămânii viitoare ne vom aştepta şi la o reacţie ofială de la partenerii europeni. Cred că declaraţia celor de la Bucureşti, dar şi celor din UE denotă un mesaj clar şi direct că această decizie a celor de la PLDM şi PCRM sunt groparii Moldovei, iată dovada că relaţiile noastre cu UE s-au deteriorat puternic.De astăzi de când s-a făcut un atac raider , s-a schimbat agenda pentru negocierile de la Vilnius.

O atenţie deosebită a fost atrasă asupra trecerii CNA în custodia Guvernului. Potrivit lui Lupu, prin această schimbare, PLDM nu fac decât să-şi acopere spatele pentru alegeri şi va încerca să stopeze toate dosarele pornite pe numele liberal-democraţilor.

CNA deja a ajuns în tutela Guvernului. Putem constata un fapt împlinit. Noi nu avem teamă de nimic. Noi, PD ştim ce înseamnă politică. Astăzi, într-o zi un pachet de legi a şters toate lucrurile bune care au fost făcute anterior şi au comporomis parcursul european. Ce s-a întâmplat astăzi şi de ce astăzi? De ce la pachet cu celelalte legi a fost pus şi proiectul cu CNA, nimic nu este întâmplător. Nu cunoaşte Parlamentul nostru o asemenea procedură la care s-a recurs astăzi. S-au asigurat că mergând la alegeri anticipate să se spele de toate dosarele intentate.

 

Leave a Reply