Marinuță se îndreptățește

a

În calitate de Ministru al Apărării şi constatând că declaraţia mea din 19 iunie curent, este interpretată absolut eronat de unii actori politici şi propagandişti, care au drept scop sfidarea adevărului şi intereselor de securitate naţională, ţin să reiterez sensul exact al acestor declaraţii şi poziţia structurii pe care o conduc, astfel a comentat ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, acuzațiile că ar încinge spiritele între cele două maluri ale Nistrului.

“Fac apel la cei care nu au înţeles sensul mesajului meu să renunţe la aceste speculaţii, căci anume ele creează confuzii şi fac un deserviciu enorm intereselor de securitate ale statului într-un moment destul de complicat pentru Republica Moldova. Îmi exprim speranţa că autorii acestor speculaţii şi interpretări eronate nu susţin efortul celor, care vor să destabilizeze situaţia în Republica Moldova”, se mai spune în declarația ministrului.

“Cu privire la tensiunile generate de către administraţia neconstituţională de la Tiraspol prin decretarea unei pretinse graniţe pe Nistru, fapt calificat drept acţiune unilaterală cu potenţial de destabilizator de către organizaţiile internaţionale, partenerii externi ai Republicii Moldova şi conducerea statului nostru, am apreciat clar că această situaţie nu poate conduce la o nouă confruntare militară şi am expus câteva argumente în susţinerea acestei poziţii”, a mai precizat Marinuță.

În cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului, Deputații comuniști, liberali și socialiști au cerut astăzi în Parlament ca ministrul Apărării, Vitalie Marinuță să fie demis.

Amintim că, Vitalie Marinuţa a declarat, declarat că Moldova este gata să dea riposta cuvenită unui atac din partea forțelor transnistrene.

Leave a Reply