Mesajul lui Evghenii Șevciuk către Ambasadorul SUA William Moser

a

Ambasadorul SUA, William Moser s-a întâlnit astăzi cu liderul separatist de la Tiraspol, Evghenii Șevciuk, anunță novosti-pmr.ru.

Liderul de la Tiraspol i s-a plâns diplomatului american că Transnistria este îngrijorată de limitarea accesului cetățenilor ruși în Ucraina. “Ceea ce se întâmplă contravine relațiile de bună vecinătate”, susține Șevciuk.

Anterior, presa a scris că cetățenilor ruși (bărbați între 15 și 65 de ani) le este limitat accesul în Ucraina, în vederea evitării provocărilor din sudul Ucrainei. Ulterior, Ministerul de Externe de le Kiev a dezmințit informația și a spus că traversarea frontierei ucrainene are loc în condiții normale.

SUA s-au arătat îngrijorate de situația din regiune, asta după ce în mass media au apărut informații că în Transnistria s-ar pregăti grupe de provocatori pentru destabilizarea situației din regiunea de sud a Ucrainei.

Acum câteva zile, ministrul interimar de externe al Ucrainei, Andrei Deşiţa, fost negociator al Kievului pentru soluţionarea conflictului transnistrean, declara: „Situația în Transnistria reprezintă o îngrijorare majoră. Şi nu numai pentru Ucraina, nu numai pentru Moldova, dar este şi ar trebui să fie o îngrijorare majoră pentru Europa. Dacă Rusia va conecta Transnistria cu Crimeea şi Abhazia, va crea un coridor care va crea o zona extrem de destabilizatoare în Europa”.

Leave a Reply