Mihai Ghimpu: Sau încetează războiul și reglările de conturi, sau să-și dea demisia!

mihai-ghimpu

Potrivit lui Ghimpu, neînțelegerile din cadrul Alianței compromit atât votul cetățenilor acordat democrației, cât și semnarea celor 3 acorduri care urmează a fi semnate – regimul liberalizat de vize, Acordul de liber schimb și Acordul de asociere RM-UE.

”Nu este Alianța lui Ghimpu, Filat, Lupu, e Alianța cetățenilor. Aflându-ne în pragul a 3 acorduri care pot hotărî destinul nostru, noi folosim accidentul din Pădurea Domnească, începem să găsim vinovați. Fără argumente folosim tragedia și încep reglările de conturi”.

Mihai Ghimpu susține că trebuie să înceteze această luptă. ”În caz că se demite Plahotniuc, e o greșeală că Alianța va funcționa. Ori se termină Alianța, ori începe PD a cere demiterea. N-aș vrea să spun că Guvernul e o instituție autoritară, dar în Parlament e anarhie. Cetățenii se-ntreabă de ce acolo-i liniște? Nu Parlamentul e al Guvernului, ci invers. Dacă peste un timp se confirmă că acest teatru e cel din 1999 când s-a distrus Alianța pentru Democrație și Reformă, eu invit colegii mei la vânătoare”.

Totodată, Ghimpu a mai menționat că la ultima ședință a Alianței a avut o înțelegere cu liderii AIE de a se întruni din nou pentru a-și spune tot ce au pe suflet.

Leave a Reply