Mihai Ghimpu:”Avem o întreagă ‘armată’ în slujba Moscovei!”

ghimpu (35) SUS

Mihai Ghimpu a declarat într-un interviu acordat pentru Cotidianul că unirea este o problemă mai complicată şi mai delicată, care ţine de timp  de moldoveni, pentru că avem o întreagă „armată” în slujba Moscovei care lucrează împotriva adevărului.

Președintele PL l-a acuzat și pe Vlad Filat care a denunţat acordul de formare a majorităţii parlamentare între trei partide pe 13 la ora 13 în 2013, cifra neagră pentru noi, pentru că primele deportări au fost pe 13 iunie 1941, iar fratele meu a fost judecat în ’72 la 13 iulie şi-a murit în 2000 pe 13 noiembrie la ora 13, cifrele acestea nu chiar întâmplătoare.

A denunţat Filat acordul aşa cum a făcut şi parlamentul când a dat jos guvernul Sturza, în momente în care se trecea la acţiuni democratice concrete. Dar, încet-încet, parcă lucrurile se pun la locul lor. Este încă posibilă refacerea alianţei democratice, aşa cum a fost în 2009 şi 2010, după alegerile parlamentare. Se mai poartă discuţii… O să vedem!

 

Referindu-se la decizia CC, liderul PL a mai declarat că în sfârşit avem o Curte Constituţională formată din specialişti în drept constituţional, judecători independenţi, în afara politicii, avem un fost judecător la CEDO şi un preşedinte tânăr, energic, care a făcut carte la Iaşi – Alexandru Tănase, avem mare noroc cu o Curte independentă, că altfel se ducea totul pe apa sâmbetei, a conchis Ghimpu.

Citește interviul integral pe cotidianul.ro

Leave a Reply