Monica Macovei CONDAMNĂ o inițiativă legislativă a Partidului Democrat

monica_macovei_43274300

Europarlamentara Monica Macovei critică dur inițiativa Partidului Democrat, care a înaintat în Parlament o inițiativă privind sărbătorirea Zilei Eliberării de sub ocupația fascistă, la 24 august. ”Este o inițiativă foarte proastă, nici nu am ce comenta. Trupele ruse pe unde au eliberat, au și ocupat”, a declarat oficialul.

Monica Macovei a declarat că a discutat pe marginea acestui subiect cu liderul comunist Vladimir Voronin, care i-a declarat că va susține fără obiecții acest proiect de hotărâre. Europarlamentarul român a avut o discuție similară și cu liderul PD Igor Corman, dar nu a detaliat conținutul convorbirii.

Părerea Monicăi Macovei a fost susținută și de deputatul liberal-reformator Ion Hadârcă, potrivit căruia ar fi o nebunie să sărbătorești suferința neamului românesc.

Amintim că pe data de 19 martie, deputații democrați Sergiu Sârbu, Alexandru Stoianoglo şi Stela Jantuan au solicitat Guvernului să elaboreze un plan de acţiuni şi să asigure organizarea şi finanţarea ”Zilei  eliberării de sub ocupația fascistă” pe data de 24 august. De asemenea, Executivul ar trebui să găsească bani în bugetul de stat pentru a acorda, începând cu 1 mai, indemnizaţii unice tuturor veteranilor celui de-al Doilea Război Mondial.

Leave a Reply