“Nanu” Ghilaș la raport

a

În două săptămâni, șeful Agenției Relații Funciare și Cadastru, Anatolie Ghilaș urmează să prezinte un raport cu privire la excluderea plăților percepute cetățenilor pentru informația solicitată de la agenție.

“Nu este firesc ce se întâmplă. Eu plătesc pentru informația despre pe mine pe care i-o furnizez statului și tot eu plătesc pentru informația pe care o solicit statului, pentru a o prezenta altei instituții a statului”, susține ministrul Economiei, Valeriu Lazăr.

La rândul său premierul Leancă i-a solicitat șeful Agenției Relații Funciare și Cadastru să găsească o soluție pentru a exclude plățile percepute cetățenilor.

În același timp, nu au întârziat să apară și laudele mai multor miniștri că ei au digitalizat bazele de date. Este vorba de Ministerul Justiției, care a implementat apostila în formă electronică, Ministerul Agriculturii care a dicitalizat baza de date cu privire la subvenționare și CasaNațională a Asigurărilor Sociale, care la fel a dicitalizat baza de date.

În Republica Moldova toate agențiile și instituțiile statului percep taxe și plăți pentru furnizarea informațiilor cetățenilor. Plățile diferă de la o instituție la alta. De exemplu, la Agenția Relații Funciare și Cadastru pentru extrasul din registrul bunurilor imobilă costă în medie 100 de lei.

Leave a Reply