Natalia Vrabie, șefa celei mai mari bănci din țară a demisionat

a

Natalia Vrabie, șefa celei mai mari bănci din țară, Agroindbank a demisionat după ce și-a depus cererea de demisie ca să fie eliberată din funcție din 26 iunie.

Natalia Vrabie este președintele Agroindbank din anul 1996. Aceasta controlează direct 4,99% din acţiuni, iar împreună cu soţul Trofim şi feciorii Maxim şi Iulian deţine un pachet de 7,5% din capitalul băncii.

Natalia Vrabie a absolvit facultatea de Economie a Universității Tehnice. Din 1969 până în 1988 a activat ca economist șef la Banca Republicană a URSS. În 1988 este numită vicepreședinte al Consiliului de administrație – șef de direcție la Banca Republicană din Moldova Agroprombank, actuala Agroindbank, iar din 1991 până în 1996 deține funcția de prim vicepreședinte al Consiliului de administrație la BC “Moldova-Agroindbank” SA. Iar în 1996 devine președinte al băncii.

Menționăm, reprezentanții acționarilor celor șapte companii de la banca comercială Moldova Agroindbank l-au înaintat pe Sergiu Cebotari, la funcția de președinte, care este vicepreședintele Agroindbank.

Cei şapte acţionari ai Agroindbank, care dețin cel puțin 25% din acțiunile cu drept de vot anunță convocarea Adunării generale extraordinare a acționarilor băncii la 28 iunie, unde vor înainta candidatura lui Cebotari la funcția de președinte al băncii, care deține în prezent funcția de vicepreședinte al Agroindbank.

Astfel, potrivit ordinii de zi publicate, la adunare urmează să fie votată încetarea înainte de termen, încetarea împuternicirilor Președintelui Comitetului  de conducere al băncii (n.r actualul președinte al băncii este Natalia Vrabie) și alegerea altuia.

 

Leave a Reply