“Nici usturoi n-a mâncat, nici gura nu-i pute”// Lazăr spune că articolul cu firmele offshore şi afacerile de familie, manipulare după Gobbels

a

Ministrul Economiei, Valeriu Lazăr se justifică şi spune că apariţia articolului din Ziarul de Garda (Firmele offshore şi afacerile de familie ale ministrului Lazăr, pe bani europeni n.a) anume acum nu este deloc întâmplătoare. În această perioadă asupra mea se fac presiuni pentru a lua anumite decizii profesionale, iar încercarea de a mă intimida prin intermediul mass-media. Asta după ce săptămâna în această săptămână ZDG a publicat o investigaţie unde firmele familiei Lazăr au oferit mai multe servcii contra plată instituţiilor de stat, inclusiv Ministerului Economiei, CCCEC-ului, Ministerului Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor cu suportul financiar al UE.

“În ceea ce priveste conţinutul articolului, pot doar sa punctez „profesionalismul” de manipulatori al autorilor din spate, pentru că, la sigur, nu cel ce l-a semnat este unicul autor şi este regretabil că s-a prins în acest joc. Este o tehnică clasică a minipularii după Gobbels – o treime adevar, o treime minciună şi o treime presupuneri, toate aste condimentate cu aspecte familiale pentru a intriga, gen „actuala soţie”, şi amestecate astfel, încat să nu informeze oamenii, dar să-i zăpacească”, spune Lazăr pe facebook.

“Tatiana Lazar nu este actuala mea soţie, ea este unica mea sotie din 1990, cu care vreau să rămân alături până la adânci bătrâneţe, chiar dacă aceasta o va împiedica să participe sau să câştige multe tendere”, explică minixtrul Economiei.

Săptămâna aceasta ZDG a publicat un material că firmele familiei Lazăr sunt conectate la companii off shore şi sunt înscrise pe soţia sa, Tatiana Lazăr, şi pe fiul lor, Mircea Lazăr, ambii fiind fondatori în firme, dar şi parteneri de afaceri cu câteva companii off-shore. În 2000, Valeriu Lazăr a fondat Agenţia „Intelligent Services”, pe care, ulterior, a redenumit-o Societatea Comercială „Business Intelligent Services” (BIS) SRL. Potrivit Camerei Înregistrării de Stat (CÎS), în calitate de fondatori figurează Liviu Gumovschi, cu cea mai mică cotă de participare, de 10 %, Tatiana Lazăr cu 42 % şi firma ÎCS „Maxbury Corporation-M” SRL cu 48 %.

Fondator unic al ÎCS „Maxbury Corporation-M” SRL este compania britanică „Maxbury Corporation LLP”, cu un capital social de 9,1 miloane de lei. Informaţiile obţinute de la „Companies House” — Agenţia Executivă de pe lângă Ministerul Comerţului şi Industriei din Marea Britanie, o instituţie similară cu CÎS din R. Moldova, arată că, în calitate de acţionari la „Maxbury Corporation LLP”, sunt înregistrate alte două firme offshore: Hightech Agency LTD, cu sediul în Belize, şi Quadro Management LTD, cu sediul în insulele Seychelles.

Ba mai mult, recent, firma „Tatra-Bis” SRL, fondatoarea căreia este şi Tatiana Lazăr, soţia viceprim-ministrului Valeriu Lazăr, a fost desemnată câştigătoarea unui tender, oferind logistica necesară unui eveniment organizat de Ministerul Economiei şi de Agenţia pentru Eficienţă Energetică, cu suportul financiar al Uniunii Europene.

 

Leave a Reply