Obama la confundat pe ministrul britanic al Finanţelor cu un cântăreț

obamaab_53974200

Preşedintele american Barack Obama a comis o gafă numindu-l în mai multe rânduri pe ministrul britanic al Finanţelor George Osborne “Jeffrey”, în cursul summitului G8, confundându-l, se pare, cu un cântăreţ de muzică soul, scrie presa britanică joi, relatează AFP.

În trei rânduri, Obama s-a declarat absolut de acord cu “Jeffrey” în cursul unei expuneri asupra planului de luptă împotriva evaziunii fiscale prezentate de Osborne în cadrul summitului G8, în Irlanda de Nord, la începutul săptămânii, făcându-l pe cancelarul Eşicherului să roşească de ruşine.

După ce şi-a dat seama că a greşit, preşedintele american i-a prezentat scuze ministrului, în vârstă de 42 de ani. “Îmi pare rău, bătrâne, Probabil că m-am înşelat din cauza cântăreţului meu preferat de R&B” Jeffrey Osborne, un cântăreţ american de culoare, în vârstă de 65 de ani, ar fi declarat Obama, citat de tabloidul britanic The Sun şi de The Financial Times.

Potrivit unui martor citat de tabloid, “Osborne părea într-adevăr enervat”. “Prima dată când Obama” a greşit “i-a păsat cât se poate de puţin, dar când a continuat să repete aceeaşi eroare (…), a devenit într-adevăr stânjenitor”, a povestit el.

Amuzat, adevăratul Jeffrey Osborne s-a declarat, în schimb, “încântat” de ceea ce a aflat. “Nu ştiam” că preşedintele Obama este “un fan până într-acolo încât să îl numească pe cancelar Jeffrey Osborne”, a declarat el joi pentru postul Sky News, transmite Realitatea.net.

“Spuneţi-i cancelarului că atunci când voi veni (în Marea Britanie), va trebui să îl cunosc şi vom face un duet «On The Wings Of Love»”, unul dintre hiturile sale, a adăugat cântăreţul.

Leave a Reply