Părintele Petru Buburuz: „Patriarhul Daniel nu vine la Chişinău pentru a evita un conflict cu Patriarhul Kiril“

images (7)

Într-o discuţie despre vizita Patriarhului Kiril, părintele Petru Buburuz a declarat pentru Europa Liberă că şeful Bisericii Ortodoxe Române nu vine la Chişinău pentru a evita un conflict cu Patriarhul Kiril:

Chiar acuma am avut o discuţie cu Înaltul nostru  şi zice că guvernul l-a invitat pe Patriarhul Daniel să vină  cu ocazia Zilei Limbii Române, la Chişinău. Şi spune: aceasta nu, că ar însemna ceva politic“.

Şi Mitropolitul Vladimir a vorbit într-un interviu pentru Europa Liberă,  despre invitaţia primită de Patriarhul Daniel din partea Mitropoliei Basarabiei:

„Dânsul a fost invitat, însă nu a acceptat această invitaţie, luând în consideraţie că sunt unele divergenţe între Mitropolia Moldovei şi Mitropolia Basarabiei“.

Între timp, Patriarhul Daniel a trimis un mesaj de felicitare pentru basarabeni cu ocazia Zilei Limbii Române, prin intermediul Ambasadorului României la Chișinău:

Dorim ca această Zi de sărbătoare a Limbii Române să fie pentru noi toţi zi de recunoştinţă adusă lui Dumnezeu şi de bucurie pentru comuniunea în credinţă, cuget şi simţiri, exprimată în „dulcea şi frumoasa” noastră limbă românească“.

Leave a Reply