“Parlamentul SĂ SCOATĂ MORTUL DIN CASĂ” // Reacții la referendumul ex-comunistului Marian Lupu

Marian-Lupu-Comunitatea-Economica-Euroasiatica-Moscova

Declarațiile de astăzi ale Partidului Democrat sunt o încercare de deviere de la hotărârea Curții Constituționale. Declarația a fost făcută pentru deschide.md de către liberalul Valeriu Munteanu. „Considerăm că hotărârea Curții este foarte explicită, iar Parlamentul trebuie să treacă la treabă și să scoată mortul din casă, căci acest articol este mort după decizia CC”, a subliniat Munteanu.

Totodată, deputatul PL Gheorghe Brega consideră că după decizia Curții Constituționale nu mai poate fi făcut un referendum, iar declarațiile au fost făcute de către membrii PD pentru electorat.

În același timp, liberal-reformatorul Ion Hadârcă pune la îndoială viabilitatea acestei propuneri. „ Nu cred că i se va da curs. Avem proiecte mai importante acum- politica bugetar fiscală și altele, iar anul viitor este unul electoral și cu atât mai mult nu se va face nimic în acest sens”, susține Hadârcă.

Membrul PLDM Valeriu Streleț  a declarat că „odată ce Curtea s-a pronunțat în această privință și poziția CC este clară”. Streleț mai menționează că deocamdată problema limbii nu poate fi rezolvată nici în Parlament și nici prin referendum, căci societatea este divizată.

O opinie asemănătoare a avut și membrul PLDM Valeriu Ghilețchi. „ Articolul 13 în situația actuală nu poate fi modificat. Decizia Curții este suficientă pentru a nu exista interpretări referitor la ce limbă vorbim”, a spus Ghilețchi.

Leave a Reply