Parlicov: am fost demis din motive politice

aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Fostul director al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică, Victor Parlicov spune că a fost demis din motive politice. Totodată, acesta dezminte toate acuzațiile care i s-au adus în ultima perioadă.

Parlicov a declarat că au fost prezentate informații false despre veniturile sale. Fostul șef de la ANRE susține că închiriază un apartament, pentru că noul său imobil, procurat în 2010 din venituri salariale, încă nu a fost amenajat. ”Vreau să vă asigur că apartamentul pe care mi l-am cumpărat este mult mai ieftin decât jeep-urile altor persoane din țara noastră, care au salarii mai mici decât ale mele”, a specificat Parlicov.

Cât privește domeniul energetic, fostul director spune că a sesizat de mai multe ori organele de drept în legătură cu neregulile constatate. ”Am transmis informații și Procuraturii și MAI-ului și prietenilor mei de la SIS despre delapidări și schemele unor offshore-uri”, a mai menționat Victor Parlicov.

Întrebat de jurnaliști ce intenționează să facă mai departe, fostul șef de la ANRE a spus că o să-și asigure existența implicându-se, cel mai probabil, în proiecte internaționale, iar peste un an speră ca va reveni la conducerea ANRE-ului, dacă legislația, dar și evoluția lucrurilor îi vor permite acest lucru.

Victor Parlicov a fost ales director ANRE în 2010, din partea liberalilor, apoi demis anul trecut, în urma ieșirii PL de la guvernare. În septembrie, Curtea Constituțională l-a repus în funcție, fiind demis pentru a doua oară pe data de  martie, printr-o decizie a Curții de Apel.

 

 

Leave a Reply