Patru moldoveni depistaţi în tentativă de trecere ilegală a frontierei

20130502143948

Patru moldoveni au fost reținuți cu acte false de către Poliția de Frontieră după o tentativă de trecere ilegală a frontierei.

La punctul de trecere Leuşeni, în timpul verificării actelor unui autoturism de model „BMW 520”, înmatriculat în Bulgaria, inspectorii controlului de frontieră au depistat că procura este falsificată. Şoferul, locuitor al raionului Anenii Noi, nu a dat careva explicaţii poliţiştilor de frontieră despre falsul descoperit.

Alte două cazuri similare au fost semnalate în punctul de trecere Tudora, unde pentru tentativa de încălcare a legislaţiei naţionale, prin trecerea frontierei de stat cu acte false, au fost reţinuţi doi locuitori ai oraşelor Chişinău şi Leova. În procesul cercetărilor preliminare s-a stabilit că automobilele de tip „BMW 520” şi „Mercedes E 200”, ambele cu numere de înmatriculare bulgare, circulau în baza procurilor contrafăcute.

Ultima înregistrare vizează Aeroportul din capitală. Un pasager al rutei aeriene Paris-Chişinău a fost reţinut pentru faptul că deţinea asupra sa un document falsificat. Tânăra în vârstă de 24 ani, printre documentele prezentate, avea o carte de identitate românească, eliberată pe numele său, cu semne vădite de falsificare.

În toate cazurile, persoanelor reţinute le-au fost întocmite actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de uz de fals în documente şi tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat.

Leave a Reply