Patru români, prinși cu țigări de contrabandă din Republica Moldova

a

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Româneşti au depistat şi reţinut patru cetăţeni români care intenţionau să introducă în ţară 5.000 pachete ţigări cu timbru de acciză R. Moldova. Ţigaretele în valoare de 44.696 lei au fost reţinute în vederea confiscării, scrie ziarul de iași.

La sfârşitul acestei săptămâni, poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Româneşti, au observat în apropierea râului Prut, cu ajutorul aparaturii ce funcţionează pe principiul termoviziunii, patru persoane care se deplasau către localitatea de frontieră Bădiuţi, transportând mai multe colete voluminoase.
Existând indicii că persoanele respective sunt implicate în activitatea de contrabandă, s-a procedat la interceptarea lor, folosindu-se somaţiile legale. Deoarece persoanele în cauză nu s-au supus somaţiilor prin voce, lucrătorii noştri au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare fiind trase şase focuri de armă în plan vertical, fără a rezulta victime sau pagube materiale.
În urma acţiunii, au fost reţinute patru persoane, cetăţenii români Valentin G., de 25 de ani, Ovidiu D., de 34 de ani, Iulian C., de 31 de ani şi Samir H., de 46 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Botoşani.
În urma cercetărilor, s-a stabilit că ţigările au fost trecute peste râul Prut, din R. Moldova, pe direcţia localităţii Bădiuţi, de cei patru bărbaţi, cu ajutorul unei lansete şi a unei frânghii din nylon.

Leave a Reply