PE URMELE Rusiei // Acum şi Ucraina vrea un consulat la Tiraspol

Sursa foto: radiosvoboda.org
Sursa foto: radiosvoboda.org

Ministerul Afacerilor Externe al Ucrainei optează pentru deschiderea unui consulat în Tiraspol. Potrivit diplomaţiei ucrainene, acest lucru va contribui la o reprezentare mai bună a cetăţenilor ucraineni care locuiesc în regiune, dar şi consolidarea încrederii.

O declaraţie în acest sens a fost lansată de către şeful diplomaţiei ucrainene, Leonid Kojara, în cadrul summitului OSCE din Germania, unde au avut loc şi o întrevedere între premierul moldovean Iurie Leancă şi liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk. “Deschiderea consulatului ucrainean la Tiraspol ar reprezenta unul din elementele principale de fortificare a încrederii în regiune”, a declarat şeful MAE al Ucrainei.

Tot miercuri, Kojara i-a înmînat lui Iurie Leancă şi solicitarea oficială pentru încuviinţarea deschiderii consulatului.

De menţionat că anterior, şi diplomaţia rusă şi-a manifestat intenţia de a deschide o reprezentanţă diplomatică în regiunea din stînga Nistrului. Ei au argumentat că-şi doresc acest lucru pentru cetăţenii Federaţiei Ruse care locuiesc în regiune.

Leave a Reply