Pensia lui Ion BODRUG ÎI SCOATE ÎN STRADĂ pe veteranii războiului din Transnistria

17436

Consiliul de Administrare al Asociației Veteranilor războiului din 1992 Tiras-Tighina a depus la Procuratura Generală, pe data de 6 martie, o plângere  pe numele șefului Inspectoratului General de Poliție, Ion Bodrug. 

Veteranii sunt nemulțumiți de modalitatea prin care Ion Bodrug s-a pensionat, chestiune semnalată recent de portalul nostru. Ofițerii veterani ai războiului de pe Nistru au solicitat Procurorului General, Corneliu Gurin,  să fie deschisă o anchetă în care să fie cercetată minuțios fiecare încălcare a colonelului Bodrug menționată de portalul deschide.md și să vină, ulterior, cu o declarație publică despre rezultatele oficiale ale anchetei. În caz contrar, veteranii amenință cu proteste.

Contactat telefonic, Viorel Morari, procurorul care se ocupă de plângerea veteranilor, a declarat pentru portalul deschide.md că plângerea veteranilor este examinată și încă nu a fost adoptată o hotărâre finală.

Reamintim că pe data de 16 martie 2014 Comisia Națională de Integritate a inițiat un control al veniturilor lui Ion Bodrug, șeful Inspectoratului General de Poliție, în baza unui material publicat de portalul deschide.md, la 13 martie curent. Investigația se referă la pensionarea suspectă înainte de termen, de care Ion Bodrug a beneficiat printr-un ordin al ministrului de Interne Dorin Recean.

IMG_00000624

Leave a Reply